Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Αρχηγό Πυροσβεστικής για Σελάκανο και αναβάθμιση υπηρεσίας στη Σητεία

Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Αρχηγό Πυροσβεστικής για Σελάκανο και αναβάθμιση υπηρεσίας στη Σητεία

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε την Τρίτη 7/11/2017 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο και το Συντονιστή Υποστήριξης Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγο Ιωάννη Ράμφο, και είχαν μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα πυροπροστασίας του νομού Λασιθίου καθώς και την αναβάθμιση του πυροσβεστικού σταθμού της Σητείας σε κλιμάκιο.

Ο Βουλευτής επεσήμανε τις ιδιαίτερα ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό ως αίτιο συχνών πυρκαγιών, την ανάγκη προστασίας του πευκοδάσους στο Σελάκανο και την επιβεβλημένη και μόνιμη παρουσία εναέριων πτητικών μέσων κατάσβεσης στην Κρήτη.

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σταθμού της Σητείας ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες από την ύπαρξη του Αεροδρομίου αλλά και των δεξαμενών φυσικού αερίου.

Ο Αρχηγός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος σε πανελλήνια κλίμακα από τις αρχές του 2018, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στο σχεδιασμό και σ’ αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζεται και το θέμα της αναβάθμισης του σταθμού της Σητείας.

Τέλος ο Αρχηγός επισήμανε την σημασία και την συμβολή των πτητικών μέσων πυρόσβεσης και ότι στο σχεδιασμό της υπηρεσίας περιλαμβάνεται η διαρκής και μόνιμη παρουσία των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών στη Κρήτη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]