ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ, Η ΧΩΡΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ


        Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015.  Δέσμευση με στόχο να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και να βγει η χώρα  από τα μνημόνια.

       Η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, η πορεία της οικονομίας,  η δυνατότητα δανεισμού με χαμηλά επιτόκια (χαμηλότερα ακόμα και από την περίοδο της “ισχυρής Ελλάδας”) και κυρίως οι θυσίες του ελληνικού λαού, δημιούργησαν  τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να μπορεί να κοιτάζει μπροστά με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

  Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέτρα μόνιμου χαρακτήρα,
όπως η  13η σύνταξη, η μείωση  του ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και το ρεύμα, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης  μέχρι 20.000 και η κλιμακωτή μείωση για τα μεγαλύτερα εισοδήματα, η έκπτωση των τόκων στεγαστικών δανείων από το φορολογητέο εισόδημα, η έκπτωση φόρου από τους συνεταιρισμένους παραγωγούς αλλάζει το τοπίο στην Ελληνική οικονομία.

      Με δεδομένο  επίσης ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο, οι πολίτες θα αντιληφθούν πραγματικά, ότι μετά από  εννέα χρόνια  κρίσης, η χώρα  μπαίνει σε μια νέα  περίοδο.

       Το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να ρυθμίσουν υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια  της κρίσης και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.

        Κρίση η οποία οφείλεται, για να μην ξεχνάμε, στις πολιτικές που  ασκήθηκαν τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Πολιτικές που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και στην επιβολή των μνημονίων.

 
      Με σταθερά βήματα και συνετή πολιτική, η χώρα βρίσκει τον βηματισμό της και αυτό γίνεται κάθε μέρα που περνάει πιο καθαρό.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]