Συνάντηση του Βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη με εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς

Με  εκπροσώπους των εργαζομένων του ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγ. Νικολάου συναντήθηκε την Κυριακή ο βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης. Οι εργαζόμενοι μετέφεραν την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον, αφού το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται τυπικά 31 Αυγούστου και δεν γνωρίζουν αν οι συμβάσεις τους ανανεωθούν, παρά το ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες από το 2012 και εργάζονται με ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσα από το πρόγραμμα.

  Αίτημα τους η  ανανέωση των συμβάσεων  και η μετατροπή τους από Ορισμένου σε Αορίστου χρόνου , το οποίο διεκδικούν και δικαστικά.

 Οι εργαζόμενοι  ενημέρωσαν τον βουλευτή για το προσωπικό των παιδικών σταθμών όπου το 60% είναι με σύμβαση από προγράμματα ΕΣΠΑ και το 40 % μόνιμο προσωπικό. Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί λύση τίθεται ζήτημα λειτουργίας των παιδικών Σταθμών.  

    Η θέση του Βουλευτή είναι  ότι η παροχή υπηρεσιών σε δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί  αλλά και άλλες κοινωνικές δομές πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό αφού εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ειδικά δε σε ένα ευαίσθητο τομέα  την παιδική ηλικία, όπου οι συχνές αλλαγές περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν.

  Γι αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε  αποφασίσει η δαπάνη με την λήξη των προγραμμάτων ΕΣΠΑ να καλύπτεται από εθνικούς πόρους και σταδιακή κάλυψη των αναγκών με μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ .

  Ο βουλευτής τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες είναι να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις με αυξημένη μοριοδότηση για τους ήδη εργαζόμενους.

Τέλος δεσμεύτηκε να στηρίξει το αίτημα τους με κάθε τρόπο.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]