ΑΝΑΦΟΡΑ Προς την κα. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Θέμα: «Αίτημα για διενέργεια δωρεάν τεστ coνid19 σε εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής που βρίσκονται σε λειτουργία »

Αξιότιμη κ. Υπουργέ σας καταθέτουμε αναφορά την επιστολή της ΟΛΜΕ που υπογράφει ο Πρόεδρος της κ. Θεόδωρος Τσούχλος, στην οποία ζητείται από το Υπουργείο Παιδείας η διενέργεια τεστ coνid19 για τα ειδικά σχολεία. Συγκεκριμένα η ΟΛΜΕ κάνει έκκληση να διενεργηθούν άμεσα τεστ, το προσεχές διάστημα σε όσα σχολεία λειτουργούν, δηλαδή στις μονάδες Ειδικής Αγωγής ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ, στις οποίες τα προβλήματα και οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι. Σε αυτές τις μονάδες καθίσταται δυσχερής η στοιχειώδης εφαρμογή μέτρων προφύλαξης όπως το πλύσιμο χεριών, η τήρηση αποστάσεων, η χρήση μάσκας και η καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, εξαιτίας της ιδιαίτερης νοητικής λειτουργικότητας του μαθητικού πληθυσμού (αυτισμός, βαριά νοητική υστέρηση, διαταραχές συμπεριφοράς και συνοδά οργανικά προβλήματα). Δεν πρέπει να αγνοούνται οι δυσκολίες μετακίνησης από και προς το σχολείο με πούλμαν, που καθιστούν δύσκολο τον έλεγχο της ορθής χρήσης της μάσκας. Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά

Αθήνα 17/11/2020 Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Ξανθός Αντρέας

Πολάκης Παύλος

Τζούφη Μερόπη

Φίλης Νικόλαος

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]