Αναφορά Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΚΡΗΤΗΣ για στήριξη των Οινοποιών

«Τεράστια η οικονομική ζημία των Οινοποιών – να ενταχθούν στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση αναφοράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την επιστολή του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου, έκαναν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, Νικόλαος Ηγουμενίδης, Μανόλης Θραψανιώτης, Χαράλαμπος Μαμουλάκης και Παύλος Πολάκης, με την οποία ζητούν την παρέμβαση του κ. Υπουργού για το σοβαρό οικονομικό ζήτημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Σύμφωνα με τους Οινοποιούς του Ηρακλείου, η αναγκαστική ένταξη στο έκτακτο μέτρο της απόσταξης κρίσης, δημιούργησε πρόβλημα σε πολλά οινοποιεία, καθώς το ελάχιστο αυτό εισόδημα που προέκυψε από το μέτρο, αφενός δεν επαρκεί για να καλύψει τις τεράστιες ζημιές του κλάδου από την τρέχουσα κρίση και αφετέρου εμποδίζει τις επιχειρήσεις να ενταχθούν στα προγράμματα Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Επιπλέον το γεγονός ότι η σύγκριση οικονομικών δεικτών για την ένταξη στα εν λόγω προγράμματα γίνεται για τους μήνες Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο, που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζονται από χαμηλά έσοδα για τον κλάδο, που σημειώνει τον βασικό του τζίρο κατά την τουριστική περίοδο, δημιουργεί μία λανθασμένη εικόνα για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων.

Για τους λόγους αυτούς οι Οινοποιοί, με αφορμή την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5» που αναμένεται, ζητούν τη μέριμνα του Υπουργείου Ανάπτυξης και τροφίμων προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα ένταξης των οινοποιείων στο μέτρο αυτό.

Οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το θέμα αλλά και να ενημερώσει για τις αποφάσεις που θα λάβει σε σχέση με το αίτημα του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]