“Ο καταραμένος όφις και το Μάτι του “.

Δυο θέματα που κυριάρχησαν στις ειδήσεις των τελευταίων ημερών ήταν οι καταγγελίες για παιδεραστία του πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη και το θέμα των προβλημάτων από την «Μήδεια».

Δύο αρμόδιοι υπουργοί τοποθετούνται:

 1.   “Με εξαπάτησε !! Είναι επικίνδυνος“, δηλώνει η κ Μενδώνη Υπουργός Πολιτισμού .

.

 2.  “Ναι μα εσείς κάψατε το Μάτι” απαντά ο κος Χρυσοχοΐδης Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ας  δούμε όσο πιο σύντομα γίνεται τις δυο  αυτές περιπτώσεις.

   Πριν  λίγο καιρό η Σοφία Μπεκατώρου, παγκόσμια πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας και χρυσή ολυμπιονίκης, πήρε την απόφαση   και με θάρρος δημοσιοποίησε  την σεξουαλική της κακοποίηση.

Κάποιοι είπαν μπράβο, κάποιοι την  χλεύασαν, κάποιοι άλλοι προσπέρασαν αδιάφορα .

 Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πολλοί   πήραν θάρρος και αποφάσισαν να μιλήσουν.

Έτσι φτάσαμε  στον κ Λιγνάδη.

  Η κ Μενδώνη, υπουργός πολιτισμού  επιλογή του κ Μητσοτάκη, αποφάσισε ότι   «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» έπρεπε να τοποθετηθεί ο Δ. Λιγνάδης για «τις ικανότητες και το ήθος του», στην θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, παρακάμπτοντας την διαγωνιστική διαδικασία  για την επιλογή ατόμου βάσει προσόντων,  όπως είχε θεσπιστεί με νόμο της κ Μυρσίνης Ζορμπά επί κυβέρνησης Σύριζα. 

Αντί να προχωρήσουν λοιπόν στην απομάκρυνση του, δόθηκαν εντολές στην ΕΡΤ, μαζί με τις φωτογραφίες από το τραπέζωμα στην Ικαρία να μην αναρτούν και φωτογραφίες του κ Λιγνάδη με άλλα πρόσωπα…..

Φαινόμενα τέτοια δεν  συμβαίνουν δυστυχώς, μόνο στο καλλιτεχνικό χώρο η τον αθλητισμό, αλλά και σε άλλους χώρους εργασίας.

   Σε τέτοιες πράξεις προβαίνουν συνήθως εκείνοι που με τον ένα η τον άλλο τρόπο ασκούν μία μορφή εξουσίας.

     Η προσπάθεια εξάλειψης θα έχει αποτέλεσμα μόνο αν καταγγέλλονται τέτοιες συμπεριφορές,  εφαρμοστούν οι νόμοι και όχι δίνοντας συμβουλές σε παιδεραστές τύπου,  «κάθισε στην άκρη λίγο να καταλαγιάσει ο θόρυβος ..»

Καθολικό αίτημα η ” κάθαρση ” και το μαχαίρι ως το κόκκαλο. Και ναι δεν είναι πολιτικό θέμα η παιδεραστία, ούτε έχει κομματικό χρώμα. Η επιχείρηση συγκάλυψης όμως ενός παιδεραστή είναι!

    Η  περίπτωση του κ. Χρυσοχοΐδη είναι τελείως διαφορετική.

      Μία ισχυρή χιονόπτωση στην Αθήνα , – “δεν ήταν και τόσο ισχυρή, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας  στην συνάντηση της με τον πρωθυπουργό και  λογοκρίθηκε  αυτή η επισήμανση  – ήταν αρκετή  για να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, να αποκλειστούν  δρόμοι, να σπάσουν δέντρα, να γίνουν διακοπές ρεύματος.

   Αποτέλεσμα 250.000 νοικοκυριά να μείνουν  χωρίς ρεύμα και σε πολλά απ αυτά μέχρι σήμερα, 5 ημέρες μετά, να μην   έχει αποκατασταθεί  η ηλεκτροδότηση.

Κατέρρευσε το “επιτελικό κράτος” με τις ευθύνες να επιρρίπτονται από τον έναν στον άλλο.

     Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου και κυρίως για το κλείσιμο της βασικής  αρτηρίας της χώρας,  με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο.

    Η απάντηση του κ Χρυσοχοΐδη στην κριτική που του ασκήθηκε ήταν  να πάρει γύρα τα κανάλια και να επαναλαμβάνει, απευθυνόμενος προς τον Συριζα -ΠΣ.

” Ναι μα εσείς κάψατε 100 ανθρώπους στο Μάτι”.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε τι πραγματικά έγινε στο Μάτι .

Μια τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έχασαν την ζωή τους 102 συνάνθρωποι μας και αυτό δεν μπορούμε  να το προσπερνάμε.

Ο κ Μητσοτάκης  ζητούσε επίμονα, εκτοξεύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης  να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

  Ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.

 Απέπεμψε τον   κ Τσουβάλα αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον κ.  Τερζούδη αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος.

Τι  έγινε όμως μετά τις εκλογές;

 Ο κ. Μητσοτάκης επιβράβευσε τον κ Τσουβάλα,  τοποθετώντας τον δίπλα στον κ. Χρυσοχοΐδη, γενικό γραμματέα στο υπουργείο.

Τι άλλο έγινε ; παραδέχθηκε την πραγματικότητα .

 ” Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι “, τονίζει

ο κ. Μητσοτάκης,  στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις  24 Σεπτεμβρίου 2019  για την κλιματική αλλαγή,  “μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα.  Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγούμενη από ισχυρούς ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφτασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί.

Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες.”

 Είχαν περάσει μόλις 2,5 μήνες από τις εκλογές.          

Ο αρμόδιος ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση,   ζητά με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν για τους υπευθύνους της τραγωδίας, μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα. Κάποιοι απ αυτούς προήχθησαν στις τελευταίες κρίσεις.

Τα δύο αυτά θέματα αντιμετωπίστηκαν από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης με προστατευτικό τρόπο.

Έλα όμως που σήμερα δεν μπορείς να κρυφτείς εύκολα από τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η οργή περισσεύει και όταν περισσεύει ξεχειλίζει και μπορεί να γίνει ορμητικό ποτάμι.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]