Χαιρετισμός στα εγκαίνια του Λιμενικού Τμήματος Ελούντας

Στην τελετή των εγκαινίων του Λιμενικού τμήματος της Ελούντας, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Μανόλης Θραψανιώτης. Στον χαιρετισμό του τόνισε ότι  «Αποτελεί  θετικό γεγονός όταν ιδρύεται μια υπηρεσία που αποσκοπεί στην προστασία  των πολιτών της περιοχής και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το θαλάσσιο περιβάλλον.   

          Βέβαια για να πετύχει ένα τέτοιο  εγχείρημα χρειάζονται ορισμένες  προϋποθέσεις.  Να στελεχωθεί με ικανό αριθμό  προσωπικού και να ενισχυθεί   με τα απαραίτητα μέσα .

 Πιθανή δυσλειτουργία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε μια περιοχή που έχει γίνει γνωστή λόγω του υψηλού τουρισμού και εκτινάχτηκε με την ανάδειξη της Σπιναλόγκας, ως τόπος εγκλεισμού των Χανσενικών, για την Ιστορική και  αρχιτεκτονική  του αξία.

          Η  τοποθέτηση και η δέσμευση τού Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, ότι θα ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και επιχειρησιακά μέσα ,αίρει σε κάποιο βαθμό τις επιφυλάξεις  μας. 

Και επιτρέψτε μου   με την ευκαιρία, μία αναφορά  για την αρνητική εισήγηση στην πρόταση για ένταξη της Σπιναλόγκα  στα μνημεία παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Να επισημάνω ότι δεν είναι  θετικό γεγονός για τον τόπο η μη κατάταξη.

   Όμως η αρνητική εισήγηση από  την ICOMOS, δεν σημαίνει κατ ανάγκη και απόρριψη.

 Να  σπεύσουμε, να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες ώστε το Υπουργείο Πολιτισμού να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουμε θετική απόφαση . Όλοι μαζί, ο υπουργός κ. Πλακιωτάκης, το δημοτικό συμβούλιο Αγ. Νικολάου, παράγοντες του τόπου, της Κρήτης αλλά και  Πανελλαδικά  να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να γίνουν οι όποιες διορθωτικές κινήσεις για  να έχουμε   θετικό αποτέλεσμα.

Θα είναι ιδιαίτερα θετική η συμβολή όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά και για όλη την Ελλάδα. Γι αυτό νομίζω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες. Θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Προσωπικά  αν  νομίζετε ότι μπορώ να  βοηθήσω είμαι στην διάθεση σας.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]