Αναφορά Θραψανιώτη για ενίσχυση εμπορικών καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης και εποχικών επιχειρήσεων

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και αποδέκτη το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την επιστολή του Επιμελητηρίου Λασιθίου με θέμα την ενίσχυση εμπορικών καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης και εποχικών επιχειρήσεων κατά την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς.

 Με την κατάθεση της αναφοράς έρχεται στο προσκήνιο το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων του νομού μας, μαζί με την ενίσχυση από την Πολιτεία εμπράκτως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε περιφερειακό επίπεδο που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσπραγία, εξαιτίας των απωλειών που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας covid19, ώστε να ωφεληθούν όσες επιχειρήσεις υπέστησαν απώλειες και το πρώτο τετράμηνο του 2021. Οι οικονομικές ενισχύσεις θα πρέπει να γίνουν με θεσμοθετημένα, διαφανή και  ισότιμα κριτήρια, με σύννομες διαδικασίες που θα αναρτηθούν στη Διαύγεια.

Αναλυτικά η αναφορά

Αθήνα, 8-06-2021

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 Θέμα:  «Ενίσχυση εμπορικών καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης και εποχικών επιχειρήσεων κατά την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς»

Με την παρούσα Αναφορά, σας καταθέτουμε την από 19 Μάϊου 2021 επιστολή του Επιμελητηρίου Λασιθίου, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Χαριτάκης Θωμάς. Σε αυτήν ζητείται να ενισχυθούν οικονομικά οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καθώς και οι τουριστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα και να διευκολυνθεί η επαναλειτουργία τους με τη σταδιακή επιστροφή της κοινωνίας στην κανονικότητα. Ο σύλλογος ζητά ακόμα από την Πολιτεία εμπράκτως να μεριμνήσει για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε περιφερειακό επίπεδο που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσπραγία, εξαιτίας των απωλειών που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας covid19.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]