Αναφορά Θραψανιώτη για χρηματοδότηση ΒΟΑΚ στο Λασίθι

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και αποδέκτη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, με ΘΕΜΑ   την «Χρηματοδότηση των τμημάτων του ΒΟΑΚ από Άγιο Νικόλαο μέχρι Σητεία».

Με την κατάθεση της αναφοράς αναδεικνύεται ο προβληματισμός της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, καθώς ενώ ο σχεδιασμός της χάραξης του ΒΟΑΚ εισέρχεται στο στάδιο της υλοποίησης – έπειτα από μεγάλες καθυστερήσεις – ένα από τα σημαντικότερα τμήματά του και συγκεκριμένα το τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο (Καλό Χωριό) μέχρι τη Σητεία, δεν έχει ακόμη συμπεριληφθεί στο έργο και εξαιρείται από το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση.  

Αναλυτικά η αναφορά

                               Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

                                                     ΑΝΑΦΟΡΑ

                                       Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

                                                κ. Κων/νο Καραμανλή

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, καταθέτει αναφορά την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, με ΘΕΜΑ  ««Χρηματοδότηση των τμημάτων του ΒΟΑΚ από Άγιο Νικόλαο μέχρι Σητεία»».

Στην επιστολή εκφράζεται έντονος προβληματισμός, καθώς αφού ο σχεδιασμός της χάραξης του ΒΟΑΚ εισέρχεται στο στάδιο της εφαρμογής, δεν φαίνεται να έχει συμπεριληφθεί στο συνολικό σχεδιασμό του έργου, ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά το τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο (Καλό Χωριό) μέχρι τη Σητεία.

Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, όταν οι απαιτούμενες τεχνικές μελέτες ήδη υπάρχουν, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά για τη σύνδεση νέου Οδικού Άξονα με την Ιεράπετρα και απουσιάζει ενημέρωση για την ολοκλήρωση και ωρίμανση των μελετών του έργου του Διευρωπαϊκού Δικτύου του Νότου, δηλαδή της σύνδεσης Ιεράπετρας- Βιάννου- Αγίων Δέκα(Μεσσαρά).

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά

Αθήνα 6-9-2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Θραψανιώτης Μανόλης

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]