«Προκλητική η κατάργηση του ΤΕΦΑΑ» -Ο Μ. Θραψανιώτης απαντά στις δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας για τις Σχολές

«Αποτελεί συνειδητή επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, με εκτελεστικό βραχίονα την κ. Κεραμέως, η κατάργηση όχι μόνο των Σχολών που χωροθετήσαμε, αλλά και ο περιορισμός των ήδη λειτουργούντων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων». Αυτό δηλώνει, μεταξύ άλλων, στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μανόλης Θραψανιώτης, απαντώντας στη συνέντευξη, που παραχώρησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, η Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα όπως και άλλα τμήματα που είχαν χωροθετηθεί το 2019 -στο πλαίσιο της ίδρυσης τότε του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- δεν πρόκειται να λειτουργήσουν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις λειτουργήσει»

«Εμείς χωροθετήσαμε Σχολές και ιδιαίτερα στο Νομό Λασιθίου δύο εμβληματικές Σχολές, στην κατεύθυνση ότι οι νέοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στη γνώση διορθώνοντας καταστάσεις που δεν ήταν σύμφωνες με τη σύγχρονη εκπαίδευση. Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεσμευόμαστε ότι αυτές οι σχολές θα λειτουργήσουν όταν έλθουμε ξανά στην κυβέρνηση. Η παρούσα κυβέρνηση έχει έναν προσανατολισμό μονόπλευρο, υπηρετώντας περισσότερο τον ιδιωτικό παρά τον δημόσιο τομέα», σημειώνει ο βουλευτής.

Ο κ. Θραψανιώτης, αναφέρει επίσης ως «υποκριτική και παραπλανητική την κατεύθυνση ότι στοχεύουν στην αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, όταν εξισώνουν τα πτυχία των κολλεγίων με των πανεπιστημίων. Και επίσης είναι εκδικητικό για τη νεολαία, όταν 40.000, που αποκλείονται από τη συμμετοχή στα πανεπιστήμια έχουν τη δυνατότητα να γραφτούν στα κολλέγια χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, τη στιγμή που εξισώνονται τα πτυχία των κολλεγίων με αυτά των πανεπιστημίων. Για όσους βέβαια έχουν να πληρώσουν».

Για το λειτουργούν Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ στα Λακώνια, ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι «εκεί γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά και με τη βοήθεια του Πρύτανη Νίκου Κατσαράκη, που έχει συνολικά στηρίξει την προσπάθεια για το Λασίθι».

«Προκλητική η κατάργηση του ΤΕΦΑΑ»

Όπως τονίζει, «ως πολίτες έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε σε όλη αυτή την προσπάθεια γιατί είναι κρίμα και ιδιαίτερα για τη Σχολή Φυσικής Αγωγής, που στήριξαν τόσο φορείς απ’ όλη την Κρήτη όσο και χιλιάδες συμμετέχοντες και στο πρόσφατο πανελλήνιο διαδικτυακό Συνέδριο. Και το να καταργείται το Τμήμα είναι προκλητικό και για το Λασίθι και για όλο το νησί».

Κλείνοντας, ο κ. Θραψανιώτης επισημαίνει ότι «ο καθένας πρέπει όμως και να αναλάβει τις ευθύνες του, δεν μπορούμε όλοι να περιμένουμε το μάννα εξ ουρανού».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]