Αναφορά Μανόλη Θραψανιώτη για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου

14/12/2021

            Ο Μανόλης Θραψανιώτης, Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην λειτουργία του νοσοκομείου μέσα στο 4ο πανδημικό κύμα εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

            Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η ήδη άσχημη κατάσταση έχει επιδεινωθεί, όχι μόνο λόγω της μικρής ενίσχυσης του νοσοκομείου από την κυβέρνηση αλλά και από τις αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις που μεσολάβησαν στη διάρκεια της πανδημίας και τώρα και από τις αναστολές εργασίας έμπειρου προσωπικού. Ουσιαστικά, στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 το ενεργό δυναμικό του ΓΝΑΝ έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 30 εργαζόμενους που ισοδυναμεί με το 8% του προσωπικού του Νοσοκομείου. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου αλλά και στην πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας.

            Οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους ζητούν από τον Υπουργό με συγκεκριμένες προτάσεις την ενίσχυση του νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να λειτουργεί πλήρως και με ασφάλεια για ασθενείς και εργαζόμενους.

Ακολουθεί η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λόγω της μεγάλης έλλειψης  προσωπικού»

Ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει  αναφορά την επιστολή του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λόγω έλλειψης προσωπικού. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας έγιναν κάποιες προσλήψεις επικουρικού  προσωπικού, όμως ταυτόχρονα αυξήθηκαν και οι ανάγκες σε βάρδιες λόγω της πανδημίας και λόγω της ανάπτυξης σχετικών  τμημάτων (τμήματα covid, εμβολιαστικά). Επίσης συνεχίστηκαν οι αποχωρήσεις, είτε λόγω παραιτήσεων και συνταξιοδοτήσεων είτε λόγω μετακινήσεων σε άλλες μονάδες, και από 1/9/2021 λόγω των αναστολών εργασίας 34 εργαζόμενων, 25 από τους οποίους εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή, ενώ με τρίμηνες συμβάσεις προσελήφθησαν μόνο 11 επικουρικοί εργαζόμενοι. Ουσιαστικά, στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 το ενεργό δυναμικό του ΓΝΑΝ έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 30 εργαζόμενους που ισοδυναμεί με το 8% του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Ζητούν από τον Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε να λειτουργεί πλήρως και με ασφάλεια για ασθενείς και εργαζόμενους και κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις, αυτονόητες για τις συνθήκες της πανδημίας που ζούμε.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 13/12/2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]