Είναι ανάγκη να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις των επικουρικών ΕΚΑΒ

Συνάντηση με εργαζόμενους επικουρικούς του ΕΚΑΒ είχε την  Δευτέρα ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης. Οι διασώστες  ζήτησαν αυτή τη συνάντηση για να παρουσιάσουν στον Βουλευτή το σοβαρό πρόβλημα που θα ανακύψει τους επόμενους μήνες στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ με τη λήξη των συμβάσεων τους. Η αποχώρησή τους θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους πολίτες που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες τους.  Οι συμβάσεις πολλών πλησιάζουν στην λήξη τους και είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τις άδειες τους. Οι ήδη υποστελεχωμένοι τομείς  του ΕΚΑΒ θα είναι δύσκολο να λειτουργήσουν με τα κενά που θα δημιουργηθούν.  Με την  ανάγκη παράτασης των συμβάσεων τους να επείγει, απηύθυναν επιστολή – έκκληση στον Υπουργό Υγείας  η οποία προς το παρόν δεν έχει απαντηθεί.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης βέβαια δεν λύνεται με παρατάσεις απλώς των συμβάσεων, αλλά  με προκήρυξη για μόνιμες θέσεις. Μια προκήρυξη που αναμένεται εδώ και πολύ καιρό και παρά την πανδημία, δεν έχει γίνει. Ωστόσο, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχίσει η λειτουργία του ΕΚΑΒ, και η παρουσία των Επικουρικών είναι απαραίτητη.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης συμφώνησε με το αίτημα και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κεντρικά θα πάρει πρωτοβουλία για να αναδείξει το πρόβλημα. Επεσήμανε την ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό και ισχυρή μοριοδότηση όσων ήδη υπηρετούν. Τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ έχει δείξει αδιαφορία για την στελέχωση της Δημόσιας Υγείας συνολικά, και αυτό φαίνεται από την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και στο ΕΚΑΒ. Η πανδημία απλώς καθυστέρησε την εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποίησης κερδοφόρων τμημάτων του ΕΣΥ προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει μπαλώματα με προσλήψεις επικουρικών. Τα αποτελέσματα αυτών το επιλογών τα ζούμε τον τελευταίο χρόνο με την τεράστια αύξηση των θανάτων και την κατάρρευση του ΕΣΥ.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]