Αναφορά Θραψανιώτη της επιστολής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου για Μέτρα στήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά με αποδέκτη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου. Σε αυτήν μεταφέρεται η αγωνία και η ανησυχία αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού μας που πλήττονται βαρύτατα από τις τεράστιες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και το αυξανόμενο  κόστος παραγωγής. Η ακρίβεια δημιουργεί προβλήματα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και η απουσία ουσιαστικής στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου αποτυπώνει την έλλειψη επάρκειας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η εκρηκτική αύξηση των τιμών των αγροτικών εφοδίων, απειλεί τη βιωσιμότητα των αγροτών, διαλύει την κοινωνική συνοχή και οδηγεί σε φτωχοποίηση τα μεσαία και ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας μας.

Αναλυτικά η Αναφορά

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ      – Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

-Οικονομικών

Θέμα:  «Μέτρα στήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Λασιθίου»

Ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει  αναφορά την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου στην οποία αναφέρεται ότι:

«Το οροπέδιο Λασιθίου, περιοχή στην οποία δραστηριοποιούμαστε, είναι μια λεκάνη 27 χλ. στρεμμάτων, κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική και σε υψόμετρο 820 μέτρων». «Πέρα από τα διορθωτικά προβλήματα που έχει η περιοχή που ανεβάζουν το κόστος των παραγόμενων  προϊόντων, η αλματώδης αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των αγροτικών φύλλων (που χρησιμοποιούνται για την γραμμική κάλυψη, την εδαφοκάλυψη, υδατοδεξαμενές), των σωλήνων άρδευσης και λοιπών γεωργικών εφοδίων, συντελούν στην εκτίναξη του κόστους ώστε να καταστεί ακόμη και αδύνατη η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή».

Ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετάσουν να δοθούν λύσεις από τους καθ΄ύλην αρμόδιους, για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να παραμείνουν στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και την ελληνική ύπαιθρό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]