Αδικαιολόγητη καθυστέρηση απονομής σύνταξης σε καρκινοπαθή συντοπίτισσα

Την  διαμαρτυρία συμπολίτη μας για την καθυστέρηση απονομής αναπηρικής σύνταξης με 87% αναπηρία, κατέθεσε ο Βουλευτής  Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  Μανόλης Θραψανιώτης στους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

            Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, μοναδικό αποτέλεσμα ήταν κάποιες προφορικές διαβεβαιώσεις για αρκετούς μήνες τώρα χωρίς αντίκρισμα, με την απονομή σύνταξης να καθυστερεί αδικαιολόγητα.  .

            Κατά τα λοιπά  ο κ. υπουργός αυτοθαυμαζόταν κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό ( Ιδιωτικοποίηση)  του ΕΦΚΑ, ότι έχει αυξήσει τις συντάξεις συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, με ιδιαίτερη μέριμνα στις αναπηρικές.

            Φυσικά η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μοναδική. Το κοινωνικό κράτος καταρρέει, αλλά τα μέλη του νέου  Διοικητικού Συμβουλίου του ιδιωτικού πλέον ΕΦΚΑ, θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό  8.146  ευρώ για τον πρόεδρο και  4.000 ευρώ για τα μέλη  χωρίς τα μπόνους!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό

Εργασίας

Θέμα: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση απονομής  σύνταξης, σε καρκινοπαθή δικαιούχο».

            Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την επιστολή του ………… κάτοικου Αγίου Νικολάου Κρήτης, στην οποία αναφέρει ότι: 

«Η μητέρα μου με ονοματεπώνυμο ……………… πάσχει από καρκίνο στο κεφάλι με ποσοστό αναπηρίας από ΚΕΠΑ 86% και δεν έχει κανένα εισόδημα από πουθενά! 
Έχουμε καταθέσει αίτηση για κύρια σύνταξη λόγω αναπηρίας από τις 08/03/2021 , εδώ και 1 χρόνο με 7800 ένσημα (μικτά ΙΚΑ και ΤΕΒΕ) στο ιστορικό της.
Την συντηρώ εξ ολοκλήρου εγώ, από τα φάρμακά της , την πληρωμή λογαριασμών έως και την διατροφή της.  Κάναμε σχήμα χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών στο ΠΑΓΝΗ 3 μήνες, καθημερινά 120 χλμ. με βενζίνες, αγωνία και μεγάλη ψυχολογική κούραση , να παλεύουμε κάθε μέρα τον καρκίνο!»       Ζητείται: « απάντηση γραπτή ή τηλεφωνική για την πορεία και το λόγο που τόσο καιρό κωλυσιεργεί η σύνταξη που θα έπρεπε να βγαίνει σε λίγες ημέρες και πόσο μάλλον σε ανθρώπους που πάσχουν από την επάρατη νόσο».

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 2/03/2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]