Ριγμένη η Κρήτη στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Να αυξηθούν τα κονδύλια ζητάει το ΤΕΕ/ΤΑΚ

Στη Βουλή η επιστολή του

Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη και Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, κατέθεσε την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, με την οποία ζητείται η αύξηση των διατιθέμενων κονδυλίων του προγράμματος Εξοικονομώ στην Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τα κεφάλαια που δόθηκαν από το Πρόγραμμα ανά Περιφέρεια, βάσει των επίσημων ανακοινώσεων του Υπουργείου, είναι εντελώς δυσανάλογα με τον πληθυσμό. Ειδικά στην περίπτωση της Κρήτης, οι διατιθέμενοι πόροι δεν συνάδουν ούτε με τα πληθυσμιακά της δεδομένα αλλά ούτε και με  τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί στο νομό Ηρακλείου αλλά και στην περιοχή της Σητείας, μετά τη συνεχόμενη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων μηνών.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και λένε πάντα την αλήθεια. Γι’ αυτό και σε περίπτωση ανακατανομής των αδιάθετων κονδυλίων των άλλων Περιφερειών, θα πρέπει να συμπεριληφθεί αύξηση στους πόρους της Κρήτης, διαφορετικά, να ληφθεί αυτό υπόψιν στους επόμενους κύκλους του Προγράμματος.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]