Εκπαίδευση για λίγους και έχοντες

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης σε χτεσινή συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, απάντησε άμεσα στην Υπουργό Παιδείας, η οποία απέρριψε τις τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Τέσσερις  τροπολογίες για την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τη μείωση εξεταστέας ύλης και την κατάργηση της δυνατότητας μη κατανομής ποσοστού 20% της τακτικής επιχορήγησης στα ΑΕΙ με βάση “ποιοτικά κριτήρια”.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του τονίστηκε πως είναι προκλητικό, ένας υποψήφιος με  λευκή κόλλα, όπως επικαλείται η Υπουργός, να μην μπορεί να εισάγεται στο Πανεπιστήμιο, αλλά την ίδια ώρα ο ίδιος υποψήφιος, να  μπορεί να γραφτεί με την ίδια λευκή κόλλα στο κολέγιο με μόνο προαπαιτούμενο την οικονομική του δυνατότητα, έχοντας, μάλιστα, τα ίδια προνόμια με τους απόφοιτους των πανεπιστημίων, καθώς η κυρία Κεραμέως εξίσωσε τα πτυχία των κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων. 

 Με τα ταξικά νομοσχέδια της ΝΔ, έχει αριστοτεχνικά δρομολογηθεί ο αποκλεισμός χιλιάδων υποψηφίων από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ίδια στιγμή που δημιουργώντας αριθμό-ρεκόρ κενών θέσεων σε αυτήν, οι  μαθητές εξωθούνται να σπουδάσουν σε Κολέγια.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]