ΣΥΡΙΖΑ: «Οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων για την ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους»

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή την επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι (11/3/2022) και ζητεί απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία. Στην επιστολή τους οι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους για το νέο κτήριο του Μουσικού Λυκείου, που καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Σε απάντησή τους τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών (14/4202) και Παιδείας (19/4/2022) δίνουν απαντήσεις που ξεσκεπάζουν τις προθέσεις τους για την Δημόσια Παιδεία. Το μεν Υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι ο Δήμος Ιεράπετρας έχει καταθέσει μελέτη για ανέγερση «Μουσικού Σχολείου Λασιθίου Δήμου Ιεράπετρας» στις 11/2/2021 προϋπολογισμού ύψους 326.389,22 ευρώ και έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από τις 15/3/2022 από το Δήμο Ιεράπετρας, ένα χρόνο και ένα μήνα μετά! Το δε Υπουργείο Παιδείας ότι, δεν έχει υποβληθεί αίτημα για την εκπόνηση κτηριολογικού προγράμματος για το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου από το 2008 έως σήμερα.

Επιπρόσθετα από τα στοιχεία που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ότι ο Δήμος Ιεράπετρας τον 2/2018 και τον 4/2019 εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης (Φιλόδημος ΙΙ) αξίας 645.900 ευρώ για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων στα οποία εντάσσονται και τα σχολικά κτήρια.

Τίθενται λοιπόν ευλόγως τα ερωτήματα:

– Γιατί τόση μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του έργου, αφού από την κατάθεση της μελέτης του Δήμου Ιεράπετρας προς τα αρμόδια υπουργεία έχει περάσει ένας χρόνος και δύο μήνες;

– Το Υπουργείο Εσωτερικών αξιολογεί ακόμη την μελέτη του Δήμου και αναζητά επιπρόσθετα στοιχεία από τον Δήμο Ιεράπετρας ένα χρόνο και ένα μήνα μετά; (15/3/2022)

– Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ενημερωθεί για την μελέτη του Δήμου Ιεράπετρας, από το Υπουργείο Εσωτερικών;

Μάλλον η μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος καταχωνιάστηκε σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου Εσωτερικών και δεν προωθήθηκε, έτσι ώστε να προχωρήσει το σημαντικό αυτό έργο για το Λασίθι.

Μάλλον η αναζήτηση των στοιχείων του Υπουργείου γίνεται μετά την πίεση από την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και την αναφορά της στη Βουλή από τον Μανόλη Θραψανιώτη προς αρμοδίους. Ίσως και να πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα!

Η αδημονία όλων των κομματικών στελεχών της ΝΔ και των δικών της στελεχών σε θέσεις ευθύνης είναι να καλύπτουν τα πεπραγμένα ή απραγματοποίητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το σχέδιο των «Αρίστων» και ειδικά της κ. Κεραμέως είναι τα ιδιωτικά σχολεία και τα ιδιωτικά κολέγια, το ξεχαρβάλωμα και η διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Ας είναι! Εν κατακλείδι υπάρχουν φορές που η αντίδραση των κοινωνικών φορέων και των κατοίκων αποκαλύπτει τις όποιες προθέσεις της εξουσίας.

Απαιτούμε άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες της ανέγερσης του νέου Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι. Το 2023 αποφοιτούν οι πρώτοι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και το ερώτημα είναι που θα συνεχίσουν την φοίτησή τους, καταλήγει η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Ιεράπετρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]