Βράβευση του εξαιρετικού ελαιόλαδου του Λασιθίου

Στην τελετή απονομής των βραβείων του 7ου Διεθνή Διαγωνισμού στο Ζάππειο Μέγαρο παρέστη ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Σητείας κ. Γ. Ζερβάκη. Παρέλαβε δε και το βραβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΚΡΙΤΣΑ, ως μέλος του συνεταιρισμού.

            Στην σύντομη παρέμβαση του τόνισε ότι το λάδι αποτελεί βασικό προϊόν για την Κρήτη και την χώρα μας ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το Λασίθι λέγοντας, “ο Νομός μας, παρά το ανάγλυφο του εδάφους που δυσκολεύει την καλλιέργεια και την συγκομιδή, παράγει εξαιρετικής ποιότητας λάδι. Απόδειξη ότι το Λάδι “Σητείας” με ΠΟΠ, έχει περιληφθεί ανάμεσα στα 100 (6 Ελληνικά) προστατευόμενα προϊόντα της Συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας το 2020.

            Το Λάδι ” Κριτσά  0.3″, με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) από την ΕΕ, που εγκρίθηκε το 2018, είναι ένα λάδι με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το παγκόσμιο Βραβείο “Μάριο Σολίνας“.

            Στην ομιλία του αναφέρθηκε  ακόμα στην παρουσία μικροπαραγωγών με πληθώρα  βραβείων, γεγονός που αποδεικνύει, όπως τόνισε, την προσπάθεια για την βελτίωση της ποιότητας του και έκλεισε λέγοντας ότι οι προοπτικές για το λάδι είναι άριστες για τον νομό μας λόγω της ποιότητάς του, αρκεί να στηριχθεί από την πολιτεία.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]