Παγκρήτια σύσκεψη φορέων για «Ενεργειακό κόστος, συγκράτηση πληθωρισμού και επιβίωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Την Παρασκευή 3/6/2022 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων της Κρήτης με βουλευτές και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντώνη Παπαδεράκη, με θέμα «Ενεργειακό κόστος – συγκράτηση πληθωρισμού και επιβίωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

            Στην συνάντηση πήρε μέρος  ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης.

            Στην τοποθέτηση του ο Μανόλης Θραψανιώτης, αφού τόνισε ότι συμφωνεί με τις προτάσεις και ότι τα περισσότερα αιτήματα έχουν κατατεθεί με Ερωτήσεις και Αναφορές από τους Βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τους αρμόδιους υπουργούς, επικεντρώθηκε στην συνέχεια στον νομό Λασιθίου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

            Συγκεκριμένα τόνισε ότι αποτελεί δυστυχώς τεράστιο θέμα το δημογραφικό και αρνητική εξέλιξη η μείωση του πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο. Αρνητική εξέλιξη αποτελούν και οι φήμες για μείωση του πληθυσμού στο νομό Λασιθίου συγκριτικά με τους άλλους νομούς της Κρήτης.

            Έκανε σύγκριση μεταξύ Ρεθύμνου και Λασιθίου όσον αφορά την συμβολή της ανώτατης εκπαίδευσης στην αύξηση του πληθυσμού του Ρεθύμνου και την αρνητική επίπτωση της μείωσης του πληθυσμού στο Λασίθι εξαιτίας της εμμονικής άρνησης της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση στο Λασίθι.

            Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα από την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στα οικιακά τιμολόγια, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην αγροτική οικονομία. Χαρακτηριστικά ανέφερε σαν παράδειγμα τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, που αδυνατεί να πληρώσει την κατανάλωση του ρεύματος από τις γεωτρήσεις.

            Τόνισε ότι η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση της ΝΔ, εξαιτίας της βίαιης απολιγνιτοποίησης, των παιχνιδιών που παίζονται στο χρηματιστήριο της ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το  ακριβό φυσικό αέριο και την ρήτρα αναπροσαρμογής Μητσοτάκη.

            Όσον αφορά το νομοσχέδιο για το περιβάλλον και τις ΑΠΕ που είναι σε διαβούλευση, τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για επέκταση σε ήπιες μορφές ΑΠΕ όπως είναι οι ενεργειακές κοινότητες και τα φωτοβολταϊκά στις στέγες σε σπίτια, δημόσια και δημοτικά κτήρια και αγροτικές – κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

            Έκλεισε λέγοντας ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και στην γειτονιά μας, η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας βάζει σε κίνδυνο ανάφλεξης το Αιγαίο και τα Βαλκάνια και ότι η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους πληθυσμούς σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]