Άνιση η επιχορήγηση για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Δήμων

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την υπ. αριθμ. 158/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Σε αυτήν εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια  για την ετεροβαρή κατανομή της επιχορήγησης που προβλέφθηκε για τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων και την κάλυψη του διογκωμένου τους ενεργειακού κόστους.

Ο τρόπος κατανομής των οικονομικών πόρων, όχι με βάση τα κριτήρια που ισχύουν για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αναλογικά με το μέγεθος, τον πληθυσμό και τις δραστηριότητες τους, αλλά με κριτήρια ακατανόητα, αντί να χαροποιήσει τις δημοτικές αρχές, έχει δημιουργήσει εύλογες αντιδράσεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η άνιση αυτή κατανομή, θα διορθωθεί στην επόμενη επιχορήγηση, όπως ζητάει και το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα γίνουμε μάρτυρες μίας νέας λίστας «Πέτσα» για την διευκόλυνση αυτή τη φορά, δήμων που είναι πολιτικά προσκείμενοι στην Κυβέρνηση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]