ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

Με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Λασίθι, καλό θα ήταν να περιλάβει στο πρόγραμμα της και επίσκεψη στην ανασκαφή του ασύλητου Μινωικού νεκροταφείου στον Πετρά Σητείας.

            Μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα και συζητήσαμε πρόσφατα στη Βουλή και την σαφή αναγνώριση εκ μέρους της κ. Υπουργού Πολιτισμού της σπουδαιότητας του μνημείου, νομίζω ότι μια επίσκεψη στην ανασκαφή, θα έδινε και στην ίδια την εικόνα της δυσκολίας πρόσβασης για τις σημαντικές και δύσκολες εργασίες που χρειάζονται ακόμα, για την ολοκλήρωση της ανασκαφής και τις εργασίες στερέωσης.

            Είναι πράγματι απογοητευτικό για τους Σητειακούς και τους Λασιθιώτες, μια ανασκαφή που έχει προκαλέσει τεράστιο διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον, να μην μπορεί να ολοκληρωθεί και να κινδυνεύει, παρά τη σημαντική χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει από το εξωτερικό.

            Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να δείξουμε το ανάλογο ενδιαφέρον.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]