Επείγουσα ανάγκη η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης της Δασικής Υπηρεσίας Λασιθίου.

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε αναφορά την επιστολή τεσσάρων γυναικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, με την οποία καταγγέλλεται η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δασική Υπηρεσία.

Δυστυχώς η εγκατάλειψη της διαχείρισης των δασών με την υποβάθμιση και απαξίωση των δασικών υπηρεσιών συνεχίζεται. Σε αντίθεση με την κοινή λογική που θα περίμενε, η έξαρση της κλιματικής κρίσης να ωθεί την πολιτεία σε εγρήγορση σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο, παρατηρείται η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις δασικές εκτάσεις και το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό.

Στο Λασίθι οι κρατικές ευθύνες για την έλλειψη καταρτισμένων υπαλλήλων, την υποστελέχωση τμημάτων της Δασικής Υπηρεσίας και την ανεπαρκή υλικοτεχνική υποδομή είναι τεράστιες, με θλιβερό αποτέλεσμα τον υπερβολικό όγκο εργασίας των εναπομεινάντων υπαλλήλων και τελικά την πλημμελή προστασία των δασών.  Ακόμα θλιβερότερο όμως είναι το φαινόμενο του αυταρχισμού των εκάστοτε προϊσταμένων, στην ανάδειξη των προβλημάτων εκ μέρους των εργαζομένων.

Αναλυτικά η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό

Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα: «Υπό Διάλυση η δασική υπηρεσία του νομού Λασιθίου».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την επιστολή τεσσάρων γυναικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, με την οποία καταγγέλλεται η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δασική Υπηρεσία.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων, επισημαίνεται η παντελής έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων και καταρτισμένου προσωπικού, καθώς και η υποστελέχωση των τμημάτων Προστασίας και Δασικών Χαρτογραφήσεων. Οι ελλείψεις αυτές σε συνδυασμό με την υλικοτεχνική ένδεια έχουν ως αποτέλεσμα τον υπερβολικό όγκο εργασίας των εναπομεινάντων υπαλλήλων και τελικά την πλημμελή προστασία των δασών. Αντί η κλιματική κρίση να οδηγεί στην υπεύθυνη αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων στη δασική διαχείριση, η ανάδειξή τους, συναντά τον αυταρχισμό των εκάστοτε προϊσταμένων.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 9/08/2022

Ο καταθέτων  Βουλευτής

Θραψανιώτης Μανόλης

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]