Έντονες αντιδράσεις των λιμενικών για το σύστημα μεταθέσεων

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, με τη συνυπογραφή όλων των Βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, την επιστολή της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης με θέμα την συνυπηρέτηση στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας των δυσμενών διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 11/2021.

          Είμαστε για άλλη μία φορά μάρτυρες κυβερνητικών επιλογών  που έρχονται να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα  στο προσωπικό του Λιμενικού, από ότι θεωρητικά σκόπευαν να λύσουν, θέτοντας σε κίνδυνο την οικογενειακή συνοχή, την ανατροφή και την προστασία των παιδιών των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

          Παρά τις αντιδράσεις των Λιμενικών που ζητούν νομοθετικές παρεμβάσεις για την εναρμόνιση των διατάξεων που αφορούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την προστασία του παιδιού, σύμφωνα με όσα ισχύουν στα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας, οι μεταθέσεις τους λόγω «υπηρεσιακών αναγκών» που παραγνωρίζουν κοινωνικά κριτήρια, μοιάζουν αναχρονιστικές. Δεν εξυπηρετούν το Σώμα και τα Στελέχη του, αλλά φέρνουν στο προσκήνιο ένα σύστημα πελατειακών σχέσεων που θέλει τους εργαζόμενους ομήρους, χωρίς δικαιώματα και μετακινήσεις χωρίς δημοκρατικά κριτήρια.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναλυτικά η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό

Ναυτιλίας

Θέμα: «Συνυπηρέτηση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. – Προστασία και βέλτιστο συμφέρον παιδιού»».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, στην οποία αναφέρεται   ότι υπάρχουν: «περιπτώσεις συναδέλφων οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την συνοχή της οικογένειας τους και με την ανατροφή των τέκνων τους.

Μερικές εξ αυτών των περιπτώσεων αφορούν διαζευγμένα στελέχη τα οποία μετατίθενται σε διαφορετική περιοχή από αυτήν που δηλώνεται ως κατοικία τέκνου, με συνέπεια την αδυναμία της ουσιαστικής συμμετοχής τους στην ανατροφή και φροντίδα του/των τέκνου/ων τους, διαρρηγνύοντας ουσιαστικά την σχέση γονέα – τέκνου.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και εργαζόμενα στελέχη – συνάδελφοι που ενώ Υπηρετούν και οι δύο γονείς είτε στο ίδιο Σώμα (Λ.Σ.) είτε στον ίδιο εργοδότη, μισθοδοτούμενοι υπάλληλοι από το δημόσιο, υπηρετούν επί σειρά ετών σε υπηρεσίες εκατοντάδων χιλιομέτρων μακριά λόγω ανεπάρκειας του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που αφορά τις συνυπηρετήσεις των στελεχών και του σχετικού πρόσφατου π.δ. 11/2021 (μεταθέσεων) , όπου κατά παρέκκλιση του ν.4504/2017 δεν ρυθμίστηκαν τα θέματα συνυπηρέτησης που αφορούν τα στελέχη Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. , με συνέπεια να μην ορίζονται οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζονται καθαρά βάση των Υπηρεσιακών υποχρεώσεων – αναγκών και όχι καθ’ εαυτή υπαιτιότητα των στελεχών».

Ζητούν την «τακτοποίηση του ζητήματος με τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις είναι η ενδεδειγμένη λύση, η οποία θα φέρει πιο κοντά διοίκηση και στελέχη, σε αντίθεση με τυχόν δικαστικές αντιπαραθέσεις στελεχών με την διοίκηση με τις οποίες διαρρηγνύονται οι σχέσεις και αποστασιοποιούνται τα στελέχη».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]