Κοινοβουλευτική Αναφορά με θέμα την ανάγκη άμεσων αποζημιώσεων ….

Ο βουλευτής Λασιθίου κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά με θέμα την ανάγκη άμεσων αποζημιώσεων και άμεσης παράτασης υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων και πληρωμής όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, όπως επιτακτικά  ζητά ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών του νομού Λασιθίου.

Αφού η περιοχή της Σητείας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις 15-10-2022, δικαιολογημένα ζητείται να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες που θα ανακουφίσουν τους πολίτες, τη στιγμή που οι ζωές τους βρέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο, ενώ περιουσίες και υποδομές καταστράφηκαν ανυπολόγιστα. Η πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές με τις οικονομικές απώλειες να είναι τεράστιες και να πλήττουν αρκετούς συμπολίτες μας. 

Τη δύσκολη αυτή στιγμή ζητείται η άμεση εκτίμηση των καταστροφών προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα όσοι επλήγησαν, η παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς και η παράταση πληρωμών οποιωνδήποτε βεβαιωμένων κρατικών οφειλών.


Αναλυτικά η αναφορά:

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την  ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων  Επαγγελματιών Νομού Λασιθίου σχετικά με την ολοκληρωτική καταστροφή που έζησε η πόλη της Σητείας .

 Επισημαίνουν ότι τουλάχιστον το 70% των επιχειρήσεων της πόλης πλημμύρισαν και έχουν πάθει ολική́ καταστροφή́, εκατοντάδες αμάξια σκεπαστήκανε τελείως από́ το νερό́, δρόμοι ξηλώθηκαν από́ την ορμή́ του νερού́ και μηχανές βρεθήκανε στην θάλασσα.

Ζητούν:

  • Άμεση εκτίμηση των ζημιών και άμεση αποζημίωση ιδιωτών και επιχειρήσεων που πλήγηκαν, όπως εφαρμόστηκε και σε άλλες περιοχές όπου υπήρξαν παρόμοιες φυσικές καταστροφές.
  • Άμεση παράταση υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων ( δηλώσεις ΦΠΑ, δηλώσεις ΦΜΥ, ΑΠΔ κτλ) που λήγουν μέχρι 31/10 κατά 1 μήνα.
  • Άμεση παράταση πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ), ρυθμισμένων ή αρρύθμιστων, που λήγουν μέχρι 31/10 καθώς και αυτών που θα βεβαιωθούν μέχρι και 31/12 για όλες τις επιχειρήσεις με έδρα την πόλη της Σητείας (TK 72300) τουλάχιστον για 6 μήνες.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 17/10/2022

Ο καταθέτων  Βουλευτής

        Θραψανιώτης Μανόλης

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]