Ομιλία Θραψανιώτη στην Πρόταση Μομφής για τις Υποκλοπές

Στην πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης.

Ο βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία του κατακεραυνώνοντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας, καθώς διέκρινε πως αναπαράγουν όλοι τα ίδια επιχειρήματα στις ομιλίες τους, χωρίς καμία αναφορά στο επίδικο, δηλαδή το θέμα των υποκλοπών. Η στάση αυτή δεν σημαίνει παρά αποδοχή της ευθύνης του Πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού που είχε προηγηθεί της τοποθέτησής του και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για αβελτηρία και καθυστερήσεις έργων, τονίζοντας δεικτικά την τωρινή καθυστέρηση έναρξης του Μουσείου Αγίου Νικολάου λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Δεν παρέλειψε εισαγωγικά να αναφερθεί στα εγκαίνια για το θεαθήναι του τμήματος Αγίου Νικολάου – Νεάπολης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Σε αυτά ενόψει της πρωθυπουργικής παρουσίας στήθηκε ολόκληρο σκηνικό προκειμένου να παρουσιαστεί στις οθόνες, για να ξηλωθεί την επόμενη αμέσως μέρα. Ένα έργο που συνεχίζεται από τη ΝΔ αλλά με διπλασιασμό κόστους.

Έπειτα επικεντρώθηκε στην πρόταση δυσπιστίας τονίζοντας ότι η κατάθεσή της είχε στόχο την ανάδειξη των ευθυνών του Πρωθυπουργού στην ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Ευθύνες που διαχέονται σε όλα τα μέλη της Κυβέρνησής σας, τα οποία κυβερνούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα ή ακόμα, με τον πιο εξοργιστικό τρόπο, προσπαθούν να φιμώσουν δικαστικούς λειτουργούς και να μεθοδεύσουν τη μετατροπή σκανδάλων σε δήθεν σκευωρίες. Ανέφερε συγκεκριμένα την στοχοποίηση του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου, ο οποίος δήθεν δεν ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, όταν ποτέ δεν του ζητήθηκε συνάντηση. Ευθύνες επέρριψε και σε όσους κυβερνητικούς Βουλευτές στηρίζουν και ευθυγραμμίζονται με τις πολιτικές του Μεγάρου Μαξίμου και τους ζήτησε να ψηφίσουν την πρόταση μομφής, γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και σε κανέναν πολίτη δεν αρέσει να τον παρακολουθούν, ενώ και το ίδιο το Σύνταγμα με το άρθρο 19 προστατεύει ως απολύτως απαραβίαστες τις τηλεπικοινωνίες.

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στο ζήτημα της Δικαιοσύνης και πρόταξε το κοινωνικό αίτημα για Δικαιοσύνη παντού, καθώς όπως είπε από το 2019 το κράτος δικαίου στη χώρα μας έχει υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά. Αφού θύμισε τα έργα και τις ημέρες του κ. Μητσοτάκη που αποδεικνύουν τον αυταρχισμό του με τις παράνομες τοποθετήσεις και την παρακολούθηση συμπολιτών μας, αναρωτήθηκε για τους λόγους εθνικής ασφάλειας που δικαιολογούν την θεσμική εκτροπή του Πρωθυπουργού. Επιπλέον ανέδειξε εκείνες τις μεθοδεύσεις που μέχρι σήμερα αποκλείουν εκείνους που παρακολουθούνται από το να ενημερωθούν. Την ίδια στιγμή στηλίτευσε την οχύρωση της κυβέρνησης πίσω από το απόρρητο τάχα των επικοινωνιών, όταν ή ίδια η αποπομπή των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο συνιστά ομολογία ενοχής. Όταν όμως δεν συνοδεύεται από παραίτηση του ίδιου του Πρωθυπουργού, είναι κενή περιεχομένου. Θύμισε, μάλιστα, παλαιότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη πως δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση.

Καταληκτικά, τόνισε τη δίψα του κόσμου για πολιτική αλλαγή και τη ματαιότητα της προσπάθειας αποπροσανατολισμού των πολιτών. Επανέλαβε τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα «πως ήρθε η ώρα να φύγουν για να ανασάνει ο τόπος, πως δεν φτάνουν οι μισές συγγνώμες και η προπαγάνδα της συμφοράς». Υπενθυμίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα σε νοσοκομεία και σούπερ μάρκετ αποδόμησε την εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν οι κυβερνώντες.

Ο Σύνδεσμος της ομιλίας είναι:

(25) Μ.Θραψανιώτης , 26/01/2023. Πρόταση Δυσπιστίας – YouTube

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]