Χαιρετισμός του Βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη στην εκδήλωση για την διάσωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Η μεγαλειώδης καθολική συμμετοχή στην συγκέντρωση για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας ,είναι μια απάντηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης να απαξιώσει το εθνικό σύστημα υγείας

 Μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Εθνικού συστήματος Υγείας, όπως ψηφίστηκε τον  Δεκέμβριο απο την Κυβέρνηση στη Βουλή με την είσοδο ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία και το δικαίωμα

στους γιατρούς των  νοσοκομείων  όπου θα μπορούν να κάνουν επεμβάσεις και να πληρώνει ο ασθενής    γι αυτό που έχει ανάγκη και θα έπρεπε να είναι δωρεάν.

Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και η σημερινή συγκέντρωση στέλνει ένα ηχηρό προς την κυβέρνηση μήνυμα.

 Ένα μήνυμα  που που εκφράζει την αντίθεση στην πολιτική της παρούσας κυβέρνησης ..

             Σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης  εμείς ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δείξαμε , ότι σε δύσκολους καιρούς, σε περίοδο  μνημονίων, στηρίξαμε  το νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο βαθμό που μπορούσαμε, με τις συνθήκες που υπήρχαν και απόδειξη  αυτό, σ’ αυτή την στήριξη είναι η πρώτη υποδοχή με αποδοκιμασίες με τον Παύλο Πολάκη και μετά δύο χρόνια η επίσκεψη του Ανδρέα Ξανθού, του οποίου μεταφέρω τον αγωνιστικό χαιρετισμό, με την υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι χειροκροτώντας μας . Αυτό σημαίνει ότι κάτι κάναμε.

 Δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα αλλά κρατήσαμε το νοσοκομείο όρθιο.

Δεν μπορεί να λέει ο κύριος Πλεύρης   ότι η Κρήτη έχει οκτώ νοσοκομεία και τα τέσσερα από αυτά είναι στο Λασίθι.

 Τα τέσσερα νοσοκομεία του  Νομού ,στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης , απέδειξαν περίτρανα ότι στηρίζουν τη Δημόσια Υγεία και τους πολίτες.

Ο εμβολιασμός στην Κρήτη χάρη σε αυτά τα τέσσερα νοσοκομεία και στην υπερπροσπάθεια γιατρών και όλου του προσωπικού, έφερε το Λασίθι στην πρώτη θέση.

 Η δέσμευσή μας ως  ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση είναι ότι θα στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας σε όλα τα νοσοκομεία του νόμου ισότιμα.

 Μόλις χθες ο Αλέξης Τσίπρας  την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Περιστέρι εξήγγειλε το πρόγραμμα μας για την Υγεία και δεσμεύτηκε για την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με άμεσες  προσλήψεις

5500 γιατρών, με αύξηση του μισθού πρόσληψης  των νεοπροσλαμβανομένω  γιατρών στα 2000  Ε,  με κίνητρα οικονομικά και όχι μόνο, καθώς και  την μονιμοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία, αλλά και την ένταξη των γιατρών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Η διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών είναι εμφανής. Η μία προωθεί την ιδιωτικοποίηση και η άλλη  την στήριξη του Δημόσιου συστήματος υγείας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]