Σκανδαλώδης η επιλεκτική απόρριψη του αιτήματος παράτασης της θητείας του διευθυντή οφθαλμιάτρου του ΓΝΑΝ

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε από κοινού με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτή Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ανδρέα Ξανθό, Κοινοβουλευτική Αναφορά, την επιστολή του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, στην οποία εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια τους για την επιλεκτική απόρριψη του αιτήματος παράτασης της θητείας του διευθυντή οφθαλμιάτρου του ΓΝΑΝ.

Είναι πολύ επικίνδυνη η απόρριψη του αιτήματος παράτασης της θητείας του διευθυντή, τη στιγμή που όπως καταγγέλλεται το νοσοκομείο θα μείνει χωρίς οφθαλμίατρο, καθώς η μοναδική οφθαλμίατρος που απομένει, απουσιάζει με άδεια μητρότητας.

Αν αληθεύει το γεγονός πως αντίστοιχες αιτήσεις παράτασης θητείας οφθαλμιάτρων σε άλλους φορείς υγείας της χώρας και  της Κρήτης  έγιναν δεκτές, τότε μιλάμε για ανεύθυνη και άκρως επικίνδυνη στάση που αφήνει την τοπική κοινωνία χωρίς ιατρό με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών. Την ίδια στιγμή τους επιβαρύνει με αβάστακτη ταλαιπωρία και οικονομικό κόστος γιατί σε περίπτωση ανάγκης πρέπει να καταφεύγουν στις δομές υγείας του Ηρακλείου.

Συντασσόμαστε με το δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο αίτημα του συλλόγου εργαζομένων και ζητάμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας.

Αναλυτικά η Αναφορά:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τον κ.κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Επιλεκτική απόρριψη του αιτήματος παράτασης της θητείας του διευθυντή οφθαλμιάτρου του ΓΝΑΝ».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει μαζί με τον Βουλευτή Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ανδρέα Ξανθό Αναφορά, την επιστολή του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, στην οποία διαμαρτύρονται για την επιλεκτική απόρριψη του αιτήματος παράτασης της θητείας του διευθυντή οφθαλμιάτρου του ΓΝΑΝ.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν πως η απόρριψη παράτασης της θητείας του διευθυντή οφθαλμιάτρου του ΓΝΑΝ «έχει σαν αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου να βρίσκεται πλέον χωρίς  οφθαλμίατρο για άγνωστο χρονικό διάστημα» τη στιγμή μάλιστα που «αντίστοιχες αιτήσεις παράτασης θητείας οφθαλμιάτρων σε άλλους φορείς υγείας της χώρας και  της Κρήτης έγιναν δεκτές».  Επιπλέον επισημαίνουν τις αρνητικές επιπτώσεις για τους πολίτες του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι «πρέπει πλέον να καταφεύγουν στις δομές υγείας του Ηρακλείου».

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή και τα σχετικά συνημμένα.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 20/02/2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Θραψανιώτης Μανόλης

Ξανθός Ανδρέας

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]