Τον ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου επισκέφτηκε ο Μ. Θραψανιώτης

Τα πολύπλοκα και δισεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Εγγείων Bελτιώσεων στο Μεραμβέλλο, αναλύθηκαν διεξοδικά, στην συνάντηση που είχε ( 3/5/23), ο υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης, με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ΤΟΕΒ Μεραμβέλου κ.κ. Κων/νο Κασσωτάκη, Μανόλη Κουρίνο & Γιάννη Δεμέτζο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο ενεργειακό κόστος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του, αφού οι λογαριασμοί ΔΕΗ μαζί με την ρήτρα αναπροσαρμογής έχουν υπερδιπλασιαστεί, καθιστώντας αδύνατη την υγιή λειτουργία του ΤΟΕΒ. Το χρέος που υπάρχει προς την ΔΕΗ έχει υπερβεί τις 500 χιλ ευρώ, το οποίο δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί ακόμα και πληρωθούν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των καταναλωτών που ανέρχονται στο ποσό των 180 χιλ. Ευρώ.

Η έλλειψη προσωπικού, η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις χρηματοδοτήσεων για έργα υποδομών, κάνουν ακόμα πιο ασφυκτικό το πρόβλημα επιβίωσης του ΤΟΕΒ αλλά και του ορατού κινδύνου καταστροφής του πρωτογενούς τομέα, αφού από αυτόν εξαρτώνται τουλάχιστον 15000 στρέμματα.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ κ. Μανόλης Θραψανιώτης, γνωρίζοντας το πρόβλημα καλά, αφού έχει συνυπογράψει αρκετές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που αφορούν στους ΤΟΕΒ, τόνισε την αποκλειστική ευθύνη που έχει η κυβέρνηση της Ν.Δ, στην αύξηση του ενεργειακού κόστους προς όφελος των λίγων, οδηγώντας το σύνολο των πολιτών να επωμίζονται κόστη που δεν τους αναλογούν. Η βιαστική απολιγνοτοποίηση της χώρας, ενώ αυτή ήταν προγραμματισμένη για το 2028, έκανε το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης συμφώνησε με τους εκπροσώπους του ΤΟΕΒ στο ότι η δημιουργία ενεργειακής κοινότητας που επιχειρείται θα έδινε νέα προοπτική στην διαχείριση της ενέργειας, βοηθώντας περιβαλλοντικά τόσο στην εξοικονόμηση της όσο και στην μείωση του κόστους ηλεκτροδότησης. Το Ταμείο ανάκαμψης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση αν υπήρχε πολιτική βούληση. Τέλος επισήμανε το γεγονός της έλλειψης αποταμιευτήρων νερού στην περιοχή του Μεραμβέλου.

Στόχος να δοθούν οριστικές λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους ΤΟΕΒ για να στηριχθεί έτσι και ο πρωτογενής τομέας αλλά και το εισόδημα των αγροτών, καταλήγει το δελτίο τύπου του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Μανόλη Θραψανιώτη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]