Επίσκεψη Θραψανιώτη στο κατάστημα κράτησης Νεάπολης

Το Κατάστημα Κράτησης στην Νεάπολη επισκέφτηκαν ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης και μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Αγίου Νικολάου και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή των φυλακών κ Νίκο Βλάση, τον διοικητή της εξωτερικής φρουράς κ. Μανόλη Ταμπακάκη και τον σωφρονιστικό υπάλληλο κ. Χουλάκη Γιάννη.

Συζήτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν και το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως ανέφεραν στον κ. Θραψανιώτη, έχουν οξυνθεί, εξαιτίας της αύξησης της εγκληματικότητας, της ανεξέλεγκτης αύξησης των κρατουμένων, της έλλειψης προσωπικού και της γενικότερης οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής κρίσης που περνά η χώρα.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, οχήματα, υπηρεσιακό οπλισμό , μαγνητικές πύλες ασφάλειας , κλπ. θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια , την ασφάλεια του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης αλλά και του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό. Σοβαρό πρόβλημα που αναφέρθηκε επίσης είναι το ότι δεν παίρνουν το επίδομα επικίνδυνης εργασίας το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό.

Οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν για εργαζόμενους και κρατούμενους στο κατάστημα κράτησης της Νεάπολης κάνουν επιτακτική την ανάγκη επιτάχυνσης της κατασκευής και παράδοσης του νέου Καταστήματος Κράτησης μέσα στο 2023 τόνισε υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης. Η κυβέρνηση της Ν.Δ είχε δεσμευτεί για παράδοση του μέσα στο 2023, όμως δεν υπάρχει καν η μελέτη για την αποχέτευση για ένα χώρο που θα ζουν πάνω από 600 άτομα.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης αναφέρθηκε ακόμα στην σωφρονιστική πολιτική που είχε υιοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την εκπαίδευση μέσα στις φυλακές να αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης για ασφάλεια, ανθρωπισμό, επανένταξη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]