Συνάντηση του Μανόλη Θραψανιώτη με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου κ. Μανόλη Πάγκαλο και τα μέλη του Δ.Σ κ. Βασίλη Χατζηδάκη, Γιώργο Γιανναδάκη, Λέλα Μαυρομάτη, Μανόλη Τζώρτζη, συναντήθηκε οβουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης,στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του με κοινωνικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης η η υποψήφια του Συριζα -ΠΣ ,Μαρία Σαπουντζάκη.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του Αγίου Νικολάου και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε την ευκαιρία να τονίσει για άλλη μία φορά τον ιδιαίτερο ρόλο του συλλόγου στο σχεδιασμό της τοπικής οικονομίας και τους συνεχάρη για το έργο τους.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση του εμπορικού κλάδου και τα προβλήματα των επιχειρήσεων. Κοινή διαπίστωση, η μειωμένη εμπορική κίνηση, εξαιτίας του χαμηλού διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Οι έμποροι αντιμετωπίζουν το οξύ πρόβλημα κόστους ενέργειας, την πολιτική των τραπεζών σχετικά με τη χρηματοδότηση και τη χαμηλή στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Προβληματισμό εξέφρασαν επίσης για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων το οποίο θεσπίζεται κεντρικά και δεν λαμβάνει υπ όψη τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες.

Ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης αναφέρθηκε στην κάθετη αντίθεση του Συριζα -ΠΣ με την πολιτική της ΝΔ, όπως εκφράζεται από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν χρειάζονται τόσες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ανέπτυξε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στις προσπάθειές τους για επίλυση των προβλημάτων τους.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της πανδημίας και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις,

  • Μειώνουμε είπε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και για προϊόντα ζωτικής σημασίας (παιδικές τροφές, γάλα, ψωμί) στον μηδενικό συντελεστή.
  • Μειώνουμε τον ΕΦΚ στο κατώτατο συντελεστή που προβλέπει η Eυρωπαϊκή νομοθεσία.

Καταργούμε την απόδοση ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο.

Αναφέρθηκε επίσης στην δυνατότητα ανακατεύθυνσης των αδιάθετων πόρων του ταμείου ανάκαμψης, μέχρι τέλος του 2023, υπέρ των ΜΜΕ που έχουν αποκλειστεί στην μεγάλη τους πλειοψηφία, από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]