Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου, μετά τα “ανεπίσημα” εγκαίνια, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης συνοδευόμενος από την υποψήφια Μαρία Σαπουντζάκη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τα πλούσια εκθέματα, παλαιά και νέα, εμπεριέχουν την ιστορία μας και σηματοδοτούν την διαδρομή μας σε βάθος χρόνου.

Αποτελεί στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου με τη νέα του μορφή και τα πλούσια -πολύτιμα εκθέματα, αποτυπώνει με καθαρό τρόπο και επιστημονική επάρκεια την ανθρώπινη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή από την αυγή των Ιστορικών χρόνων μέχρι και τους ύστερους Ρωμαίικους χρόνους .

Δυστυχώς η προσπάθεια προεκλογικής εκμετάλλευσης από την πλευρά της ΝΔ, δημιούργησε αλγεινή εντύπωση και άφησε μελανό αποτύπωμα, την στιγμή που υπάρχουν καθυστερήσεις και ελλείψεις τόσο για την ολοκλήρωση του όσο και  για το απαραίτητο προσωπικό.

Η λειτουργία του Μουσείου απαιτεί την ολοκλήρωση του και την στελέχωση του με προσλήψεις και κατάλληλο προσωπικό. Με την ολοκλήρωση του μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο ενδιαφέρον ξεπερνώντας τα τοπικά όρια.

Σήμερα, όπως ανέφερε ο κ Γ. Μπελούκας, λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα χάρη στην υπερπροσπάθεια και τον εθελοντισμό του ελάχιστου προσωπικού.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια,

Να σημειώσουμε τέλος ότι η μετατροπή των πέντε μεγαλύτερων Μουσείων της χώρας σε ΝΠΔΔ, με τον πρόσφατο νόμο, βάζει σε κίνδυνο την πολιτιστική κληρονομία, διαμελίζει την Αρχαιολογική Υπηρεσία και κατακερματίζει την ενιαία προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ταυτόχρονα στερεί πόρους από τα μικρότερα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και θα τα οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Παραχωρεί τη διαχείριση σημαντικών αρχαιοτήτων, σε νομικό πρόσωπο (ΝΠΔΔ), σε ευθεία αντίθεση προς το Σύνταγμα της χώρας. Παραδίδει την τύχη των σημαντικότερων συλλογών αρχαιοτήτων σε κυβερνητικά διορισμένα ΔΣ, που θα αποφασίζουν για την τύχη τους, ακόμη και για τη μόνιμη εξαγωγή τους στο εξωτερικό. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί άμεσα από τη νέα προοδευτική κυβέρνηση μετά τις 21 Μαΐου, καταλήγει το δελτίο τύπου του βουλευτή.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]